Vepřové nudličky s mrkví a jarní cibulkou

Dnes jsme si pro Vás připravili velice rychlý oběd nebo i večeři. Vepřové maso v kombinaci s mrkví, jarní cibulkou, bazalkou a kari nabourá přímo Vaše chuťové pohárky. Jarní cibulka obsahuje vitamín C, vitamíny skupiny B (hlavně kyselinu listovou B9), vitamín K1, vápník, železo, draslík, jód, magnesium, v bílé části ještě i síru. Má antibakteriální a protiplísňové účinky. Stejně jako klasická cibule obsahuje allicin (látku s antibiotickými účinky), takže velmi dobře pomáhá při léčbě nachlazení, rýmy i kašle. Pomáhá s ničením mikroorganismů na sliznici v našich dutinách. Obsažená kyselina listová je důležitá pro těhotné ženy, pro správný vývoj plodu. Přispívá ke zdravým vlasům a silným nehtům. Má pozitivní účinky na srdce i krevní tlak.

Vepřové nudličky s mrkví a jarní cibulkou
Print Recipe
Porce Doba přípravy
1 porce 30 minut
Doba vaření
40 korun
Porce Doba přípravy
1 porce 30 minut
Doba vaření
40 korun
Vepřové nudličky s mrkví a jarní cibulkou
Print Recipe
Porce Doba přípravy
1 porce 30 minut
Doba vaření
40 korun
Porce Doba přípravy
1 porce 30 minut
Doba vaření
40 korun
Pokyny
  1. Maso omyjeme a nakrájíme na nudličky. Osolíme, přidáme grilovací koření a kari a dáme restovat na olivovém oleji.
  2. Až bude maso hotové přidáme bazalku a 30 vteřin ještě orestujeme aby se spojili chutě. Dáme na talíř.
  3. Mrkev očistíme a nakrájíme na plátky. Osolíme a opepříme a orestujeme na výpeku z masa. Můžeme přidat olivový olej.
  4. Jakmile bude mrkev měkká přidáme nakrájenou a omytou jarní cibulku a 30 vteřin restujeme.
  5. Přidáme maso do pánve a vše promícháme, ale už nerestujeme. Ihned servírujeme
Sdílet tento recept
2 komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zeleninový salát s vejcem

Tento skvělý recept můžete vzužít jako snídani, oběd, svačinu či večeři....

Krůtí špíz

Tradiční hovězí guláš

Silná chuť. Bílkoviny, železo, vitamíny Bl, B2.  Bez příloh. Bez lepku....