Vepřová játra na cibulce s restovanou paprikou | Paleo recepty
Countrylife.cz

Vepřová játra na cibulce s restovanou paprikou

728x90.gif

Dnešní oběd je vydatnou pochoutkou a tím jsou játra. Vepřová játra mají o něco větší podíl bílkovin než kuřecí játra. Vepřová játra mají nižší energetickou hodnotu, a proto se dají zařadit do redukční diety. V kombinaci s cibulí je klasika, kterou všichni známe, ale kombinace s paprikou a basalkou dostanou klasické játra na cibulce uplně jiný nádech chuťi. Recept je velmi oblíbený především díky snadné a časově nenáročné připravě za nízkou cenu cca 40 korun. Játra mají vysoký obsah vitamínu A a B, železa a zinku. Pomáhají proti chudokrevnosti i kožním a očním onemocněním. Zmírňují příznaky únavy a proto by neměla játra chybět v jídelníčku a v dietě. Zlepšují mužskou potenci i plodnost.

Vepřová játra na cibulce s restovanou paprikou
Print Recipe
Porce Doba přípravy
1 porce 30 minut
Doba vaření
40 korun
Porce Doba přípravy
1 porce 30 minut
Doba vaření
40 korun
Vepřová játra na cibulce s restovanou paprikou
Print Recipe
Porce Doba přípravy
1 porce 30 minut
Doba vaření
40 korun
Porce Doba přípravy
1 porce 30 minut
Doba vaření
40 korun
Suroviny
Porce: porce
Pokyny
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na libovolné kousky. V pánvi necháme roztopit sádlo a vložíme cibuli, kterou orestujeme.
  2. Mezitím si omyjeme játra a nakrájíme na plátky (čím tlusčí plátky tím déle se budou dusit) Nakrájená játra na plátky vložíme do pánve s cibulí a orestujeme ze všech stran.
  3. Jakmile budou játra orestovaná, osolíme a opepříme. Zalijeme 200 - 300 ml vody tak aby byla játra zcela zalitá vodou a dusíme do měkka. V polovině dušení přidáme sušenou basalku (dle chuťi). Zamícháme a dusíme.
  4. Papriku si omyjeme a očistíme od semen. Rozpulíme na půl podélně a orestujeme na olivovém oleji na prudko tak aby se paprika rychle opekla. Během restování přidáme sůl a pepř.
  5. Jakmile bude parika orestovaná. Přendáme ji na talíř společně s játry a cibulí a ihned servírujeme.
Sdílet tento recept

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zeleninový salát s vejcem

Tento skvělý recept můžete vzužít jako snídani, oběd, svačinu či večeři....

Krůtí špíz

Tradiční hovězí guláš

Silná chuť. Bílkoviny, železo, vitamíny Bl, B2.  Bez příloh. Bez lepku....