Švédské kuličky s květákovou kaší na způsob paleo

Švédské kuličky zřejmě všichni známe z nákupního centra s nábytkem IKEA. Podle tohoto receptu si můžete Švédské masové kuličky s květákovou kaší připravit na paleo způsob a tak Vám tato pochoutka neunikne. V receptu je hodně prostoru pro Vaši inspiraci a proto si švédské kuličky můžete ochutit dle Vaší fantazie. Omáčce potom dodá skvělou chuť muškátový oříšek.

Švédské kuličky s květákovou kaší na způsob paleo
Print Recipe
Švédské kuličky s květákovou kaší na způsob paleo
Print Recipe
Suroviny
Omáčka:
Květáková kaše
  • 1 hlava květák
  • 1 lžíce ghi ghi máslo/tuk
  • dle chuti sůl
  • špetka pažitka může být i petrželka případně další koření dle chuti
Porce:
Pokyny
  1. Na rozehřáté pánvi na 1 lžíci oleje osmažte cibulku do sklovata.
  2. Smíchejte ji s masovou směsí, kořením a poté zapracujte vejce.
  3. Vytvořte menší kuličky a uválejte je v mokrých dlaních (aby se Vám nelepily na ruce).
  4. Rozehřejte tuk na pánvi a osmažte kuličky dohněda ze všech stran.
  5. Připravený vývar přiveďte k varu, přilijte rozmíchané kokosové mléku a všechny ostatní ingredience na omáčku. Omáčku povařte, můžete zahustit tapiokovou moukou anebo jenom vařte a dokud se nebude mít omáčka požadovanou hustotu.
  6. Nakonec do omáčky přidejte masové kuličky a nechte je přibližně 5 minut povařit.
Květáková kaše
  1. Květák rozebereme na růžičky, spaříme na 8 minut.
  2. Poté ho celý dáme do mixeru, přidáme máslo ghi a rozmixujeme na kaši.
  3. Nakonec zamícháme se sekanou pažitkou nebo petrželkou a můžeme podávat spolu s masovými kuličkami a omáčkou.
Poznámky k receptu

Omáčku je volitelně možné zahustit tapiokovou moukou.

Sdílet tento recept
Štítky:

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zeleninový salát s vejcem

Tento skvělý recept můžete vzužít jako snídani, oběd, svačinu či večeři....

Krůtí špíz

Tradiční hovězí guláš

Silná chuť. Bílkoviny, železo, vitamíny Bl, B2.  Bez příloh. Bez lepku....