Růžičková kapusta se slaninou a lískovými ořechy | Paleo recepty
Countrylife.cz

Růžičková kapusta se slaninou a lískovými ořechy

Růžičková kapusta se slaninou a lískovými ořechy. Recept je výborný nejen jako lehčí oběd, ale i večeře. Recept je zajímavý tím, že složení surovin dává dohromady chuť tak pestrou a suroviny jsou dobře stravitelné. Někdo může říci, že kapusta nadýmá. Kapusta sice u některých osob vyvolává nadýmání, tomuto účinku však lze předejít přidáním špetky kmínu nebo kopru. Lískové ořechy obsahují zdravé tuky a také mnoho vitamínů jako jsou B3, B6, kyseliny listové a vitamín E. Dále pak hořčík a fosfor. Výhodou ořechů je to, že nemají skoro žádné sacharidy. Zdravé tuky asi 60% a 13% bílkovin. Ořechy jako takové by se měli zařazovat do jídelníčku často, ale jsou často opomíjeny.

Růžičková kapusta se slaninou a lískovými ořechy
Print Recipe
Porce Doba přípravy
2 porce 25 minut
Doba vaření
50 korun
Porce Doba přípravy
2 porce 25 minut
Doba vaření
50 korun
Růžičková kapusta se slaninou a lískovými ořechy
Print Recipe
Porce Doba přípravy
2 porce 25 minut
Doba vaření
50 korun
Porce Doba přípravy
2 porce 25 minut
Doba vaření
50 korun
Suroviny
Porce: porce
Pokyny
  1. Růžičkovou kapustu si omyjeme a dáme vařit do osolené vody na cca 15 minut. Mezitím si nakrájíme slaninu na kostičky a dáme restovat do pánve. Opepříme. Díky slanině nemusíme přidávat žádný tuk, olej (olivový olej) a nemusíme solit
  2. Lískové ořechy si posekáme na větší kousky. Přidáme ke slanině a spojíme chutě a cca 1 min. restujeme.
  3. V tuto chvíli by měla být kapusta měkká. Scedíme vodu. Rucolu si omyjeme a dáme na talíř. Přidáme slaninu s ořechy a nakonec přidáme kapustu.
Sdílet tento recept
1 komentář

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zeleninový salát s vejcem

Tento skvělý recept můžete vzužít jako snídani, oběd, svačinu či večeři....

Krůtí špíz

Tradiční hovězí guláš

Silná chuť. Bílkoviny, železo, vitamíny Bl, B2.  Bez příloh. Bez lepku....