Rajčata s česnekovým dresingem a bazalkou

Mnoho lidí mi psalo a ptalo se mě jak si dochutit salát nebo třeba jen kousky zeleniny a mnoho lidí mi říkalo, že je nebaví dávat pouze olivový olej a nějaké koření. Tak jsem si řekl, že udělám jednoduchý dresing nebo zálivku k rajčatům. Česnekový dresing je jednoduchý a proto začnu s ním. Drcený česnek, který pustí šťávu krásně ovoní olivový olej a s přidáním soli a pepře nám udělá vynikající dresing do salátů, k zelenině nebo i k masům. Má všestranné využití. V lednici nám vydrží 2-3 dny v misce s ochranou fólií, ale díky jednoduchosti přípravy je lepší si dělat pokaždé čerstvý.

Rajčata s česnekovým dresingem a bazalkou
Print Recipe
Porce Doba přípravy
1 porce 10 minut
Doba vaření
15 korun
Porce Doba přípravy
1 porce 10 minut
Doba vaření
15 korun
Rajčata s česnekovým dresingem a bazalkou
Print Recipe
Porce Doba přípravy
1 porce 10 minut
Doba vaření
15 korun
Porce Doba přípravy
1 porce 10 minut
Doba vaření
15 korun
Suroviny
Porce: porce
Pokyny
  1. Příprava dresingu: Česnek si oloupeme a nakrájíme na plátky. Poté plátky posekáme nožem na co nejmenší kousky. Plochou stranou nože česnek pomačkáme tak, aby nám česnek pustil šťávu a opět posekáme.
  2. Do misky dáme česnek a přidáme olivový olej. Přidáme sůl. Přidáme pepř pomletý přes mlýnek kvůli lepší chuti a vůni nebo klasický mletý pepř.
  3. Pořádně promícháme. Necháme chviličku odležet. Před každým použitím dresing pořádně promícháme.
  4. Rajčata si omyjeme a nakrájíme na kolečka. Dáme je na talíř a přidáme dresing. Bazalkou posypeme celý talíř a rovnou servírujeme.
Sdílet tento recept
2 komentáře
  1. Pavel Míček

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zeleninový salát s vejcem

Tento skvělý recept můžete vzužít jako snídani, oběd, svačinu či večeři....

Krůtí špíz

Tradiční hovězí guláš

Silná chuť. Bílkoviny, železo, vitamíny Bl, B2.  Bez příloh. Bez lepku....