Domácí hovězí a vepřová konzerva pro paleo gurmány | Paleo recepty
Countrylife.cz

Domácí hovězí a vepřová konzerva pro paleo gurmány

domaci veprova konzerva
728x90.gif

Domácí hovězí a vepřová konzerva nebo česky vepřovka patří k nejprodávanějším konzervám u nás. Vepřové konzervy, které se prodávají a vyrábějí u nás, až na čestné výjimky obsahují jen malou část vepřového masa a zbytek se jedná o různé separáty, tuky, éčka a velké množství soli. Doporučujeme se podívat na pořad Peklo na talíři a díl věnovaný právě vepřovým konzervám, kde Vám Roman Vaněk názorně ukáže, jak to s těma vepřovkama doopravdy je. Nejlepší masová konzerva je prostě ta, kterou si uděláte sami doma. Budete přesně vědět, co v ní bude a pokud si koupíte 1 kg masa, budete z toho mít hned několik sklenic, přibližně 4 sklenice na 1 kg masa. K přípravě této paleo pochoutky budete ještě potřebovat pořídit zavařovací sklenice. Děkujeme Pavlovi za tento gurmánský paleo recept. Mrkněte na jeho další recepty na moje-dobroty.cz.

Soupis surovin je shodný pro oba druhy masa (hovězí, vepřové).

Domácí vepřová, hovězí konzerva pro paleo gurmány
Print Recipe
Porce
4 sklenice na 1kg masa
Doba vaření
180
Porce
4 sklenice na 1kg masa
Doba vaření
180
Domácí vepřová, hovězí konzerva pro paleo gurmány
Print Recipe
Porce
4 sklenice na 1kg masa
Doba vaření
180
Porce
4 sklenice na 1kg masa
Doba vaření
180
Suroviny
Porce: sklenice na 1kg masa
Pokyny
  1. Vaření: hovězí maso budeme vařit, tak jej nakrájíme na kostky a v papiňáku zalijeme vodou. Přidáme sůl, pepř.
  2. Pečení: vepřové maso upečeme, výsledná chuť je trochu jiná, postup je v základu stejný. Pokrájené maso v pekáči zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř a kmín s česnekem.
  3. Hovězí maso: hovězí pupek dobře očistíme od tuku a šlach. Nakrájíme na kostky (maximálně 5cm) a uvaříme. Od přivedení do varu vaříme 45 minut, poté necháme 15 minut odstát.
  4. Vepřové maso: vepřový bůček bez kostí a kůží opět nakrájíme na kostky (5cm). Ochutíme lžičkou sušeného česneku a osolíme. Necháme odstát několik hodin v lednici a poté zalijeme vlažnou vodou, přidáme utřený stroužek česneku a špetku kmínu. Troubu rozehřejeme na 170°C a pečeme doměkka.
    Masové konzervy hovězí a vepřová
  5. Masa máme hotová, nyní máme více možností, co s nimi dále. Šťouchačkou na brambory maso rozdrtíme na drobné kousky (můžete použít tyčový mixér).
    Masové konzervy hovězí a vepřová
  6. Hovězí i vepřové přidáme do sklenic (každé maso zvlášť a cca 2 cm pod okraj sklenice). Sklenice před uzavřením dobře otřeme čistou a vlhkou utěrkou, aby co nejlépe těsnily a dáme je zavařit do mírně vroucí vody (60 minut, sklenice minimálně do půlky potopené)
    Masové konzervy hovězí a vepřová
Poznámky k receptu

Dle zkušeností by bylo vhodné hovězí maso také připravit v troubě stejně jako maso vepřové. Restovaná cibulka pěkně do tmava by také mohla vylepšit chuť.

Sdílet tento recept
Štítky:

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zeleninový salát s vejcem

Tento skvělý recept můžete vzužít jako snídani, oběd, svačinu či večeři....

Krůtí špíz

Tradiční hovězí guláš

Silná chuť. Bílkoviny, železo, vitamíny Bl, B2.  Bez příloh. Bez lepku....

Countrylife.cz