Máte rádi paleo recepty a paleo dietu? Sledujte další skvělé stránky a food blogery, kteří vaří paleo/primal recepty a pozdravujte je od nás. Pokud se Vám tato stránka líbí a pomohla Vám najít další inspiraci, budeme moc rádi, když ji budete sdílet mezi svými přáteli. Nechte si chutnat 😉

Cuketové řízečky s kurkumou
Minulý týden jsem omylem koupila cuketu a nevšimla si, že v lednici 2 stále mám. No a tak jsem začala přemýšlet, co s nimi udělám. Většinou ji jen upeču, třeba v kombinaci s dýní, ale měla jsem chuť na něco pikantního, rychlého a nového. Rozhodla jsem [...]
Pondělí, 03. 04. 2017
Zdroj: Živá kultura
Zeleninový nákyp
V našich kuchařkách máme recepty na dvě různé fritaty, jednu sladkou a jednu slanou. Nedávno jsem si říkala, že jí zase udělám, ale nakonec jsem se pustila do tohoto zeleninového nákypu. Ten den byl zrovna svátek sv. Patrika a tak jsem se rozhodla při té příležitosti [...]
Pondělí, 03. 04. 2017
Zdroj: Živá kultura
Kešú krém
Kěšú krém je velice rychlá, jednoduchá svačina. Dá se použít jako poleva na dezerty, nebo přidat do smoothie, ale můžete si ho jednoduše dát úplně jen tak samotný. Je několik verzí jak ho vyrobit, tento je obohacený o kokosové mléko. Je neslazený a chutná výborně. Pokud [...]
Pondělí, 03. 04. 2017
Zdroj: Živá kultura
Čokoládový chia pudink s mátou
Chia semínko je jedním z mnoha tkz. superfoods, které se v poslední době objevují na trhu. Původem z Mexika, chia jsou známa vysokým obsahem vlákniny, omega 3 mastných kyselin, bílkovin a vitamínů a minerálů (vápník, draslík, měd, fosfor a zinek) Jsou tedy velice zdravým přídavkem do [...]
Pondělí, 03. 04. 2017
Zdroj: Živá kultura
Nebudu vám mazat med kolem pusy (teda nutellu), tohle není zrovna recept, který bych doporučovala pravidelně zařazovat do jídelníčku. Většina lidí u některých jídel neumí jen tak olíznout lžičku a už si nedat další. A tohle je přesně jeden z nich. Takže O-P-A-T-R-N-Ě! Je to [...]
Sobota, 01. 04. 2017
Zdroj: Paleo snadno
fast
Přerušovaný půst je žhavým tématem poslední doby, ještě aby ne Jedná se o stravovací schéma, kdy pravidelně či nepravidelně necháváte vlastní tělo hladovět. Od několika málo hodin až po celé dny. Pro jedny obrovský strašák, pro druhé smysluplná strategie, dodávající vašemu tělu na fyzickém [...]
Středa, 29. 03. 2017
Zdroj: Grasa
Znáte tuhle německou pečenou palačinku? Vím, podle názvu to na německý recept nevypadá, ale slovem "dutch" byli označováni němečtí přistěhovalci v USA začátkem 20. století. A právě jim vděčíme za tuhle dobrotu. Její příprava je velmi jednoduchá, navíc si ji můžete udělat v mnoha verzích, [...]
Sobota, 25. 03. 2017
Zdroj: Paleo snadno
Picture
Pokud máte rádi cizrnový krém hummus či lilkovou pomazánku baba ghanush, zamilujete si i topinambury. Pro jejich lehce oříškovou, skoro až artyčokovou chuť. Nebo pro smršť receptů, ve kterých se můžou využít. Dají se péct i vařit, smažit i dusit, syrové přidávat do salátů.Topinambur je [...]
Čtvrtek, 23. 03. 2017
Zdroj: Green almonds
Hned v úvodu tohoto článku bych ráda podotkla, že neexistují univerzální rady na to, co, kdy a jak má vaše miminko začít jíst. Jsou určitá obecná doporučení, která se ale v posledních letech velmi přehodnocují a odborníci se přou jak o čas zahájení prvních příkrmů, [...]
Čtvrtek, 23. 03. 2017
Zdroj: Tereza Broschová
Chlebová placka se špenátem
Před pár lety jsem se na blogu pustila do hledání perfektního GAPS chleba. A vyzkoušela jsem spoustu receptů na různé druhy chleba. A závěr byl, že žádný chleba bez mouky, nikdy nebude takový jako když si třeba upečete chléb kváskový. I tak často dostáváme dotazy [...]
Čtvrtek, 23. 03. 2017
Zdroj: Živá kultura
Salát do láhve
Taky si někdy říkáte, že by bylo fajn mít s sebou do práce nebo do školy čerstvý salát? Připravila jsem pro vás takový recept ne-recept jako inspiraci. Pro ušetření času si můžete salát připravit i na několik dní dopředu, nechat ho v lednici a ráno jen [...]
Čtvrtek, 23. 03. 2017
Zdroj: Živá kultura
Mleté maso se zeleninou
Další velice jednoduchý recept 🙂 Připravovala jsem oběd pro syna, neměla jsem moc času a tak jsem se rozhodla udělat jednu z mých rychlovek. A když jsem měla vše na pánvi, došlo mi, že to tak hezky barevně vypadá, že bych si to mohla zapsat a [...]
Čtvrtek, 23. 03. 2017
Zdroj: Živá kultura
V jedné japonské restauraci jsem ochutnala černou zmrzlinu, která mě absolutně nadchla. Hned na místě jsem zjišťovala detaily a po pár dnech si ji zkusila připravit i doma. Tradiční japonská zmrzlina se připravuje z opraženého černého sezamu. Já vyzkoušela i variantu s mákem či kokosovým [...]
Sobota, 18. 03. 2017
Zdroj: Paleo snadno
Nebudeme si nic nalhávat. I když jste vyřadili klasické pečivo ze svého jídelníčku a téměř vám nechybí (někomu méně, někomu více), chuť na něco hezky křupavého máme občas všichni. Zkuste si proto v takových chvílích připravit tyhle úžasně voňavé italské tyčinky. Příspěvek Italské chlebové tyčinky [...]
Neděle, 12. 03. 2017
Zdroj: Paleo snadno
Většinou vařím bez receptů, tak nějak intuitivně. Proto, pokud si postup nepoznamenám, už většinou nikdy neuvařím stejné jídlo stejným způsobem. A to je občas vážně škoda. I proto jsem začala psát tyhle stránky. Abych mohla sama k sobě občas nakouknout a nechat se receptem vést [...]
Sobota, 04. 03. 2017
Zdroj: Paleo snadno