Máte rádi paleo recepty a paleo dietu? Sledujte další skvělé stránky a food blogery, kteří vaří paleo/primal recepty a pozdravujte je od nás. Pokud se Vám tato stránka líbí a pomohla Vám najít další inspiraci, budeme moc rádi, když ji budete sdílet mezi svými přáteli. Nechte si chutnat 😉

Když o něčem, co obsahuje cuketu, moje dcera prohlásí, že je to "jako fakt dobrý", beru to jako mega úspěch. Takže by bylo škoda se o takový recept s vámi nepodělit. Proto, až vás začne nudit losos jen tak pečený v troubě či připravený na [...]
Sobota, 19. 08. 2017
Zdroj: Paleo snadno
Cítíte tu neuvěřitelnou vůni? Kdo by nemiloval voňavé, křupavé snídaňové čtverečky Cini minis? Moc rádi byste si je zase dali, ale moc to nepasuje do vašeho nového způsobu stravování, ať už bez lepku nebo zbytečné hromady cukru? Opravdu velmi snadná pomoc - připravte si [...]
Sobota, 12. 08. 2017
Zdroj: Paleo snadno
Kapusta je královnou zeleniny. Místo výčtu vitamínů, minerálů, množství vlákniny a benefitů, které vám její konzumace přinese, řeknu turecké přísloví, které mluví za vše: Každý list kapusty, který přežvýkáte, přidá jednu větvičku na strom vašeho života. Tento citát jsem si vypůjčila z článku „Kapusta – lokální nutriční BOMBA” [...]
Neděle, 06. 08. 2017
Zdroj: Tereza Broschová
Tahle typická studená španělská polévka umí neuvěřitelně osvěžit, navíc skvěle chutná. V originálním receptu se připravuje z namočeného bílého chleba. Ten jsem nahradila slunečnicovým máslem. To krásně zjemní chuť polévky a také ji zahustí. Uvařená vejce a sušená šunka pak udělají z polévky sytý hlavní [...]
Neděle, 06. 08. 2017
Zdroj: Paleo snadno
Panna cotta (čtěte pana kota) je klasický italský chlazený dezert, jehož název v překladu znamená vařená smetana. V tradiční verzi se připravuje ze smetany, mléka, vanilky a želatiny. Existují ale i různé další varianty - od ovocných (svařené a rozmixované ovoce se přidá do smetany) [...]
Sobota, 29. 07. 2017
Zdroj: Paleo snadno
Brokolicová polévka s masovými kuličkami a smetanou
Léto a cuketová sezóna je tady a na mě se valí cukety ze všech stran. Snažím se tedy zpracovávat různými způsoby a tak se mi daří vymýšlet i nové recepty. Tento recept je velice jednoduchý a hlavně je vhodný i na úvodní dietě. Teď přes [...]
Neděle, 23. 07. 2017
Zdroj: Živá kultura
V květnu roku 2016 jsem na svých stránkách začala prodávat e-book zabývající se dětskou výživou. Měla jsem potřebu sepsat vše, co jsem se o paleo stravování dozvěděla srozumitelně a s ohledem na české prostředí. Byl to e-book určený pro lidi, kteří se o paleu dozvěděli, ale [...]
Středa, 19. 07. 2017
Zdroj: Tereza Broschová
A už je to tu zas. Lucka Grusová opět boří internet svou další kuchařkou. Její předchozí kuchařky (recenze Léto v kuchyni, Zima v kuchyni) jednoznačně ukázaly, kdo je králem (tedy spíše královnou) české paleo kuchyně. Lucka se nikdy netajila tím, že má i další plány [...]
Čtvrtek, 29. 06. 2017
Zdroj: Grasa
Většina kupovaných i domácích tyčinek obsahuje datle, které je nejen výrazně osladí, ale také slouží jako pojivo, aby tyčinky dobře držely pohromadě. Zkuste je ale jednou upéct. I bez datlí budou krásně pevné. Příspěvek Pečené ořechové tyčinky pochází z Paleo snadno [...]
Sobota, 24. 06. 2017
Zdroj: Paleo snadno
Sezóna jahod je v plném proudu. Mám tu pro vás rychlý recept na jahodovou zmrzlinu, která se obejde bez přidaného cukru. Přesto je sladká a dětem bude chutnat (ty moje se po ní můžou utlouct ). Co budete potřebovat 1 hrnek jahod plus dalších 5 jahod [...]
Pondělí, 19. 06. 2017
Zdroj: Tereza Broschová
Už podruhé (první rozhovor najdete tady>>) jsem byla pozvána Hankou Štipák do její show a tentokrát jsme se zaměřily na to, jak by mělo vypadat opravdu hodnotné jídlo pro děti. Na co všechno se Hanka ptala a co se z hodinového rozhovoru dozvíte? Jak moc je důležitá [...]
Středa, 07. 06. 2017
Zdroj: Tereza Broschová
Zhruba před měsícem přišla Hana s nabídkou, zda bych nechtěl být hostem jejího podcastu, mně se myšlenka zalíbila a s radostí ji přijal. Mezitím jsem si autorku pořádně proklepl a na jejím webu se přesvědčil o tom, že její práce má velký smysl a svým [...]
Neděle, 21. 05. 2017
Zdroj: Grasa
Chleba, ve kterém nenajdete ani zrnko obilovin! Měla jsem možnost ochutnat bezobilný chleba PURETASTE a musím vám říct, že je opravdu skvělý. Je upečen pouze z vajec, slunečnicového a lněného semínka, jablečné vlákniny, mořské soli a kmínu. Obsahuje velké množství tuku, bílkovin a minimum sacharidů, což je [...]
Sobota, 13. 05. 2017
Zdroj: Tereza Broschová
Přijala jsem pozvání Hanky Štipák do její show a je z toho velmi povedený rozhovor, ve kterém se dozvíte můj příběh o tom, jak jsem se k paleu dostala, v čem nám pomohlo, co se mi na něm líbí a proč už u něj hodlám [...]
Úterý, 09. 05. 2017
Zdroj: Tereza Broschová
Mii muffiny
Dnešní příspěvek bude trošku jiný než obvykle. Podělím se s vámi ani né tak o recept, jako o dnešní zážitek. Dnes se totiž pustila do pečení Mia (4,5 let). Pečeme a vaříme spolu poměrně často, ale dnes to bylo jiné. Včera večer, když jsem jí [...]
Neděle, 07. 05. 2017
Zdroj: Živá kultura