Upečená kuřecí prsa s restovanou paprikou a mrkví | Paleo recepty
970x300.jpg

Upečená kuřecí prsa s restovanou paprikou a mrkví

728x90.gif

Jak už je v paleo dietě zvykem, maso bývá hlavní surovinou. Doplňující surovinou je zelenina, ovoce, semínka atd. K dnešnímu receptu jsem zvolil zeleninu a to mrkev a papriku, která k sobě velice dobře pasují co se týče chuti, ale i barvy. Nám jde, ale hlavně o chuť, která v tomto případě je doplněná jen solí a pepřem a kvalitním olivovým olejem (extra virgin). Prsa s kůží nejen, že po upečení nejsou tzv. suchá, ale díky kůži dostanou prsa úplně jinou chuť. Hodně lidí řekne: kůže je tučná. Pokud dodržujete paleo dietu tak víte, že z žádného jídla nepřiberete.

Upečená kuřecí prsa s restovanou paprikou a mrkví
Print Recipe
Porce Doba přípravy
2 porce 35 minut
Doba vaření
30 korun
Porce Doba přípravy
2 porce 35 minut
Doba vaření
30 korun
Upečená kuřecí prsa s restovanou paprikou a mrkví
Print Recipe
Porce Doba přípravy
2 porce 35 minut
Doba vaření
30 korun
Porce Doba přípravy
2 porce 35 minut
Doba vaření
30 korun
Suroviny
Porce: porce
Pokyny
  1. Z celého kuřete si naporcujeme kuřecí prsa. Prsa si omyjeme. Osolíme a přidáme grilovací koření. Připravíme si plech a pečící papír. Prsa dáme na něj a dáme péct do trouby na 180 - 200 stupňů na 20 - 30 minut.
  2. Mrkev si očistíme a nakrájíme na plátky. Dáme restovat do pánve společně s olivovým olejem. Osolíme a opepříme a restujeme do měkka.
  3. Mezitím si omyjeme a nakrájíme papriku na plátky. Jakmile bude mrkev z poloviny měkká tak přidáme papriku do pánve a restujeme.
  4. Směs z pánve dáme na talíř a přidáme upečená kuřecí prsa.
Sdílet tento recept
2 komentáře
    • Jan Dragomir

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zeleninový salát s vejcem

Tento skvělý recept můžete vzužít jako snídani, oběd, svačinu či večeři....

Krůtí špíz

Tradiční hovězí guláš

Silná chuť. Bílkoviny, železo, vitamíny Bl, B2.  Bez příloh. Bez lepku....