Pečené paleo stehno s česnekem a žapmpiony | Paleo recepty
970x300.jpg

Pečené paleo stehno s česnekem a žapmpiony

728x90.gif

Dnešní oběd Pečené paleo stehno s česnekem a žampiony je rychlý a chutný oběd. Zvládne ho uplně každý. Oběd plný bílkovin nejen díky masu, ale i žampionům. Celý oběd je naplněný výraznou chutí česneku, který je pro naše zdraví nepostradatelný díky jeho vynikajícím učínkům pro tělo. Proč muškátový oříšek? Co se účinků na lidský organismus týče, je nejvýznamnější složkou muškátového oříšku látka zvaná myristicin, která výrazně ovlivňuje činnost mozku a svým chemickým složením je podobná meskalinu (obsaženému ve známých mexických kaktusech zvaných peyote). Muškátový oříšek povzbuzuje chuť k jídlu a pomáhá zejména při otravě jídlem, průjmu a nevolnosti. Indičtí léčitelé zběhlí v ájurvédském učení jej doporučují osobám toužícím po zdravé a lesklé pleti. V tradiční medicíně se používá i při léčbě nespavosti, kašle a žaludeční nevolnosti. Další zájímavost je, že se přidává do mléka a sýrů. Jak už jsem psal tak opatrně kolik jej přidáváte do jídel. Ve větším množství je jedovatý.

Pečené paleo stehno s česnekem a žapmpiony
Print Recipe
Porce Doba přípravy
1 porce 30 minut
Doba vaření
30 korun
Porce Doba přípravy
1 porce 30 minut
Doba vaření
30 korun
Pečené paleo stehno s česnekem a žapmpiony
Print Recipe
Porce Doba přípravy
1 porce 30 minut
Doba vaření
30 korun
Porce Doba přípravy
1 porce 30 minut
Doba vaření
30 korun
Suroviny
Porce: porce
Pokyny
  1. Kuřecí stehno omyjeme. Nožem do něj uděláme pár řezů nožem. Rychleji se nám propeče. Osolíme a přidáme grilovací koření. Připravíme si plech a něj dáme pečící papír. Stehno vložíme na papír a zakápneme olivovým olejem. Dáme péct do trouby na 20 - 30 minut na 200 stupňů.
  2. Žampiony si omyjeme a nakrájíme na plátky. Dáme restovat do pánve společně s olivovým olejem. Osolíme a opepříme. Jakmile budou žampiony hotové přidáme si nakrájený česnek na plátky.
  3. Do směsi žampionu a česneku přidáme muškatový ořech, který jsme si na struhadle nastrouhaly. Pozor - Muškátový ořech je velice aromatický. Doporučuju opatrně přidávat. Celou směs cca 1 min restujeme.
  4. Směs dáme na talíř a přidáme kuřecí stehno. Ihned servírujeme
Sdílet tento recept

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zeleninový salát s vejcem

Tento skvělý recept můžete vzužít jako snídani, oběd, svačinu či večeři....

Krůtí špíz

Tradiční hovězí guláš

Silná chuť. Bílkoviny, železo, vitamíny Bl, B2.  Bez příloh. Bez lepku....