Vepřová kotleta s žampiony, kapary a oreganem

Vepřová kotleta s žampiony, kapary a oreganem je ideální paleo oběd např. v den tréninku. Proč kapary? Kapary je velmi neoblíbená přísada do jídel. Svou chutí nepřesvědčí mnoho jazýčků, ale se správnou kombinací je to velice lahodná přísada. Kapary  jsou nerozvinutá poupata květů keře kapary trnité, naložená v soli nebo solném nálevu, případně v solném nálevu s vinným octem. Nejlepší kapary pocházejí z francouzského Provence a jsou nazývány „nonpareilles“ (nesrovnatelné). Kapary mají příznivý vliv na imunitní systém, hlavně proti kašli, protože uvolňuje hleny. Mezi jeho další pozitivní vlastnosti patří, že podporuje močopudnost a čistí tak organismus. Mezi další léčebné prvky patří antihistaminikum, které je obsaženo v pupenech rostliny.

Vepřová kotleta s žampiony, kapary a oreganem
Print Recipe
Porce Doba přípravy
1 porce 30 minut
Doba vaření
60 korun
Porce Doba přípravy
1 porce 30 minut
Doba vaření
60 korun
Vepřová kotleta s žampiony, kapary a oreganem
Print Recipe
Porce Doba přípravy
1 porce 30 minut
Doba vaření
60 korun
Porce Doba přípravy
1 porce 30 minut
Doba vaření
60 korun
Suroviny
Porce: porce
Pokyny
  1. Vepřovou kotletu naklepeme paličkou. Osolíme, opepříme a přidáme grilovací koření.
  2. Maso orestujeme na pánvi na olivovém oleji a odložíme na talíř. Výpek necháme v pánvi.
  3. Očíštěné žampióny osolíme a opepříme a dáme do pánve s výpekem. Krásně se nám žampióny zbarví a ochutí výpekem. Orestujeme. Přidáme nasekané kapary a oregano.
  4. Celou směs zamícháme a ještě orestujeme cca 1 minutu a můžeme podávat.
  5. Servírujeme ihned.
Sdílet tento recept

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zeleninový salát s vejcem

Tento skvělý recept můžete vzužít jako snídani, oběd, svačinu či večeři....

Krůtí špíz

Tradiční hovězí guláš

Silná chuť. Bílkoviny, železo, vitamíny Bl, B2.  Bez příloh. Bez lepku....