PALEO GUTS | Dušená drůbeží SRDCE a ŽALUDKY v pikantním Kopřivovém vývaru se Zázvorem
Dušená drůbeží srdce a žaludky v pikantním kopřivovém vývaru se zázvorem chutnají skvěle. A navíc Vám dodají spoustu síly. Málokde byste hledali více živin a chuti. Lahodnou večeři z vnitřností si zkrátka oblíbíte. Vnitřnosti obsahují kvalitní bílkoviny, vitamíny PP, taurin a mají vysoký obsah minerálních látek (železo, fosfor, vápník). Vše ještě znásobeno bylinkami, kterými se to v receptu jenom hemží. Jdete do toho?
Porce Doba přípravy
5porcí 30-40minut
Doba vaření
80
Porce Doba přípravy
5porcí 30-40minut
Doba vaření
80
Pokyny
  1. Na kachním sádle opečeme na kostičky nakrájenou slaninu a přidáme najemno nakrájenou cibuli
  2. V hmoždíři rozmělníme kmín, rozmarýn, černý pepř a lístky šalvěje a spolu s paprikou vsypeme k dozlatova opečené cibluli
  3. Přidáme vnitřnosti a sůl, stlumíme plamen na polovinu a dusíme 20 minut
  4. V malém rendlíku připravíme 250 ml kopřivového vývaru (do vroucí vody vsypeme kopřivy a zprudka vaříme po dobu 10 minut, necháme pět minut vyluhovat)
  5. Do hrnce přidáme nadrobno nakrájený čerstvý zázvor, jalovec, bobkový list, jablečnou šťávu a přes sítko zalijeme kopřivovým vývarem
  6. Promícháme a necháme pod pokličkou pár minut dojít . Bylinky v receptu dodají pokrmu neopakovatelnou chuť a vůni.
  7. Příloha? Užijte si Paleo Guts jen tak.
  8. The Guts. Paleo Guts!